Αγοράζοντας ένα πολύ καλό στρώμα θα αλλάξει ολόκληρη η κοσμοθεωρία σου. Κάπου εκεί θα καταλάβεις γιατί δεν ξεκουραζόσουν ποτέ όσες ώρες και αν κοιμόσουν. Ξαφνικά θα νιώθεις σα να κοιμάσαι σε σύννεφο, θα νιώθεις ανακούφιση ακόμη και με λίγες ώρες ύπνου και θα απλώνεσαι από άκρη σε άκρη για να το ευχαριστηθείς σε κάθε ευκαιρία.
Ύστερα λοιπον από αυτή την ανακάλυψη, θα θες να προστατέψεις πολύ αυτό που αγαπάς για αυτό και θα φροντίζεις να παραμένει αφράτο και καθαρό για όσο περισσότερο γίνεται.
Για αυτό σήμερα θα σου δείξω 5 tips προκειμένου να το επιτύχεις.
Δε θα αναφέρω υποστρώματα, ανωστρώματα, καλύμματα κλπ γιατί το στρώμα σου θες να το ευχαριστηθείς πάνω από όλα και είναι κάτι που κανείς δε θα ήθελα να το στερηθεί.
Αρχικά να υπολογίζεις ότι η διάρκεια ζωής του στρώματός σου είναι περίπου όσο η εγγύηση που διαθέτει (καλό είναι να ενημερώνεσαι πριν προβείς σε αγορά). Ωστόσο αν ακολουθήσεις αυτά τα tips σίγουρα η διάρκεια ζωής του θα αυξηθεί λιγάκι όπως και η ικανοποίηση σου διότι θα παραμένει σαν καινούριο.
  
1.    Το νούμερο ένα δεν είναι άλλο από τη σωστή στήριξη του στρώματος, δηλαδή όσο το δυνατόν λιγότερα κενά, είτε χρησιμοποιώντας τελάρα είτε διπλές τάβλες. Μειώνοντας τα κενά, κρατάμε το στρώμα σε μια ενιαία θέση χωρίς να βουλιάζει με κίνδυνο να μειωθεί η απόλαυση που μας προσφέρει. 
2.    Το στρώμα έχει κάποιες απαιτήσεις και μία από αυτές είναι να αλλάζει θέσεις. Χρειάζεται εναλλαγή τόσο από τα αριστερά στα δεξιά όσο και ανάποδα δηλαδή το πάνω κάτω. Το στρώμα δεν πρέπει να μάθει σε συγκεκριμένη θέση και αυτό έχει σχέση και με τα άτομα που κοιμούνται αλλά και σε ποια θέση/στάση κλπ. Αν από τη μία πλευρά κοιμάται κάποιος με μεγαλύτερο σωματικό βάρος, το στρώμα θα έχει μια κλίση όπως και αν κάποιος κοιμάται πάντα σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Για να μην ξεβολεύεσαι λοιπόν αλλά και να μη σε νοιάζει ποιος κοιμάται πού, πρέπει να αλλάζεις θέση στο στρώμα τακτικά (ανά 2-3 μήνες, αλλά πιο συχνές στην αρχή μόλις είναι καινούριο).
3.    Ύστερα από οποιοδήποτε ατύχημα, με το οποίο μπορεί να λερωθεί το στρώμα σου, πρέπει να καθαριστεί άμεσα. Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για αυτό το σκοπό που μπορείς να βρεις και να διαθέσεις για αυτή την έκτακτη ανάγκη. 
4.    Όσο και αν βιάζεσαι όσο και αν σε βολεύει, μη σιδερώνεις πάνω στο στρώμα σου. Μπορεί να βαριέσαι να βγάλεις τη σιδερώστρα, αλλά το στρώμα δε θέλει υγρασία. Χρειάζεται να είναι στεγνό για να μην αναπτύξει μικροοργανισμούς.
5.    Επειδή το να αερίσεις το στρώμα σου ακούγεται κομματάκι δύσκολο, η λύση είναι η εξής: τη μέρα που θα αλλάξεις σεντόνια, να βγάλεις τα προηγούμενα από νωρίς με ανοιχτό κάποιο παράθυρο και να το αφήσεις να αεριστεί για όσες ώρες γίνεται μέχρι να χρειαστεί να πας για ύπνο.

Τόσο το στρώμα όσο και τα μαξιλάρια είναι ζωτικής σημασίας στη βεβαρυμένη καθημερινότητα για αυτό χρειάζονται μια παραπάνω βοήθεια για να παραμένουν λαχταριστά!
Σου αφήνω link να σε ξεναγήσω σε στρώματα μεγάλων εταιρειών καθώς και να ρίξεις μια ματιά στα πουπουλένια μαξιλάρια που θα σε κάνουν να νιώθεις ότι κοιμάσαι σε σύννεφο!
ΣΤΡΩΜΑΤΑ